Racen

Colourpointen


Hvad du bør vide

Colourpointen kræver daglig pelspleje

At avle den perfekte Colourpoint er en stor og ikke så let opgave for opdrætteren.


Megen tålmodighed og kendskab til racen er en fordel, for at nærme sig målet.

Cc* (Colourpoint carrier) er en fuldfarvet perser, hvis ene forælder er en Colourpoint.

Racen


Kendetegn:

Colourpointens kendetegn er den lange, tykke silkebløde pels med fyldig halskrave, hvor kropsfarven er lys med kontrastfarvede aftegninger =points i ansigtet, på ørerne, på poterne og på halen og ikke mindst deBLÅ øjne.


Historie/oprindelse:

Colourpoint-katten bliver af mange kælekatteejere kaldt for "perserenmed siameseraftegninger". Denne betegnelse er ikke helt forkert, da colourpointen er blevet tilved parringer mellem disse 2 racer. Forsøg på at lave disse kattebegyndte i Sverige i 1924 men blev ikke til noget. I Amerika i 1930’erne dukkede der katte op med det tilstræbte udseende; men det var først efter 2. verdenskrig at resultatet påmeget seriøse avlsprogrammer, udført samtidig i England ogAmerika, gav katte med den rigtige langhårspels, perserens bygning samt siameserens farveaftegninger .


Anerkendelse:

I 1955 blev Colourpointen godkendt og anerkendt som en selvstændig race i England. Amerika fulgte efter i 1957.I dag (1999) er colourpointen anerkendt i 20 farvevarianter:( PER -n33,a33,b33,c33,d33,e33,f33,g33,h33,j33,n2133,a2133,b2133,c2133,d2133,e2133,f2133,g2133,h2133,j2133)Hvilket svarer til: brunmasket, blåmasket, chokolademasket,lillamasket, rødmasket, crememasket, bruntortiemasket, blåtortiemasket, chokoladetortiemasket, lillatortiemasket,bruntabbymasket, blåtabbymasket, chokoladetabbymasket,lillatabbymasket, rødtabbymasket, cremetabbymasket,bruntortietabbymasket, blåtortietabbymasket,chokoladetortietabbymasket, lillatortietabbymasket.


Racestandarden:

En beskrivelse af Colourpointen er ikke hel enkel, hvisman vil være retfærdig overfor dens skønhed og elegance.Dens kropsbygning og type følger sammestandard som perserkattens; altså en kompakt firskåren krop(i fagsproget hedder det "coppy"), korte robuste ben, storerunde poter med hårtotter mellem tæerne samt en busket korthale som passer til kroppen. Det runde massive hoved sidderpå en kort tyk nakke, ørerne bør være små og lavtsatte, næsen bør være bred med store næsebor og et tydeligt stopøverste kant af næsespejlet ligger på linie med øjnenes nedre kant), hvælvet pande, store fyldige kinder og kraftig hage. Øjnene ønskes store, runde, åbne og så dyb-blå som muligt !


Sind:

Skal man beskrive Colourpointens væsen, må man tænke på,at katten har sin egen personlighed ! Den har et roligt sind udenat være flegmatisk.Man skal ikke lade sig lokke af dens smukke ydre til atholde den som en dukke. Også en Colourpointperser kan være temperamentsfuld, krævende og uafhængig. Den er en indendørskat som er afhængig af sin ejer ! Den holder sig gerne i nærheden af den person, densig mest knyttet til. Colourpointen er klar over sin skønhed ogvil ved mange lejligheder om ikkeligefrem blive dagens højdepunkt,så ihvertfald sørge for at blive dens midtpunkt. 

Copyrigth 2015 Colourpointen.dk